Senzorika in retorika

Slušatelji se bodo naučili pokušati vina in spoznali osnove vinske senzorike in retorike. Vključen je praktični del senzorične zaznave s pomočjo kovčka arom in s pomočjo vinskih vzorcev. Program je sestavljen iz predavanj in delavnic na katerih slušatelji poizkušajo in v praksi spoznavajo slovenska in tuja vina. Zaželeno je predhodno znanje ali izkušnje iz vinske, gostinske ali kulinarične branže ali zaključeno izobraževanje za sommelierje ali sommelierje ljubitelj.

Zaključeno izobraževanje "Senzorika in retorika" velja kot drugi semester izobraževanja "Sommelier I. stopnje".

 

Termini izobraževanj, predvidenih spomladi 2020, so prestavljeni. Sprejemamo informativne prijave, na podlagi katerih vas bomo obveščali o terminih izobraževanj.

Informativne prijave lahko oddate na info@sommelier.si.

 

RAZPISANA IZOBRAŽEVANJA:

 

2021 Senzorika in retorika, LJUBLJANA, januar 2021 - PRIJAVNICA

Predviden pričetek izobraževanja je 11. januar 2021.

 

2021 Senzorika in retorika, MARIBOR, pomlad 2021 - PRIJAVNICA 

Predviden pričetek izobraževanja je 12. april 2021.

 

Mnenja
Janez Verboten, vinski strokovnjak

Ob upoštevanju, da slušatelji poizkusijo 75 različnih domačih in tujih vin, poslušajo 28 ur predavanj in delavnic, se udeležijo sommelierskega delovnega kosila in prejmejo posrebreno sommeliersko insignijo.

E-Vinske novice

Želite prejemati e-vinske novice? Prijava

"Vino vzbuja navdih, čudovito obarva ustvarjalnost, Daje človeku moč najti samega sebe, da je do sveta močan in prisrčen. Tako dobi boječi pogum, molčeči besedo in živahnost, Melanholik smeh, obupani se prerodi močnejši se premika s koraki zmagoslavja. "