Vino v gostinstvu

Ciljna skupina slušateljev: gostinci, gastronomi, horeca sektor, trženjsko in podporno osebje v gostinstvu in turizmu

Potrebna predznanja: ne
Trajanje: 3 ali 6 šolskih ur (eden ali dva modula)
Lokacija: po izbiri

Mnenja

»Sommelier ljubitelj« je izobraževalni modul namenjen vsem vam, ki želite pridobiti bazična sommelierska znanja o vinu in kulinariki (poslovneži, odvetniki, gostinci, vinarji in ostali ljubitelji).

E-Vinske novice

Želite prejemati e-vinske novice? Prijava

"Rodovnik vina

Iz zemlje gre v trto,
lavindi undi trto,
trti, trtula vindijo,
oj, trta, zivijo.

Iz trte gre v grozdje,
lavindi undi grozdje,
grozdi, grozdula vindijo
oj, grozdje, zivijo.

Iz grozdja gre v brente,
lavindi undi brente,
brenti, brentula vindijo,
oj, brenta, zivijo.

Iz brent gre pa v prese
lavindi undi prese,
presi, presula vindijo,
oj, prese, zivijo.

Iz pres gre pa v sode,
lavindi undi sode,
sodi, sodula vindijo,
oj, sodje, zivijo.

Iz sodov gre v litre,
lavindi undi litre,
litri, litrula vindijo,
oj, litri, zivijo.

Iz litrov gre v glazke,
lavindi undi glazke,
glazi, glazula vindijo,
oj, glazki, zivijo.

Iz glazkov gre v grlo,
lavindi undi grlo,
grli, grlula vindijo,
oj, grlo, zivijo.

Iz grla gre v glavco,
lavindi undi glavco,
glavci, glavcula vindijo,
oj, glavca, ziv.jo.

Iz glavce gre v zemljo,
lavindi undi zemljo,
zemlji, zemljula vindijo,
oj, zemlja, zivijo.

"