Senzorika in retorika

Slušatelji se bodo naučili pokušati vina in spoznali osnove vinske senzorike in retorike. Vključen je praktični del senzorične zaznave s pomočjo kovčka arom in s pomočjo vinskih vzorcev. Program je sestavljen iz predavanj in delavnic na katerih slušatelji poizkušajo in v praksi spoznavajo slovenska in tuja vina, olja ter sire ter osvežijo spomin na pristne vonjave sredozemskih zelišč. Zaželeno je predhodno znanje ali izkušnje iz vinske, gostinske ali kulinarične branže ali zaključeno izobraževanje za sommelierje ali sommelierje  ljubitelje.

 

Mnenja
Janez Verboten, vinski strokovnjak

Ob upoštevanju, da slušatelji poizkusijo 75 različnih domačih in tujih vin, poslušajo 28 ur predavanj in delavnic, se udeležijo sommelierskega delovnega kosila in prejmejo posrebreno sommeliersko insignijo.

E-Vinske novice

Želite prejemati e-vinske novice? Prijava

"Ne cvetejo kot makov cvet njih usteca, njih lička tak bela; bleda kažejo, da ne pijejo več cvička. Zakaj vam več ne cvetejo
ne usteca ne lička?
Zato ker pijejo vodo
gorjansko mesto cvička."