Sommelier ljubitelj

Naziv predmeta in vsebine

1. ZNANJE O GROZDJU IN VINU (3 ure)

  • Sodobno vinogradništvo
  • Sodobni postopki predelave grozdja in nege vina, njihov vpliv na kakovost vina
  • Značilnosti dobivanja suhih vin
  • Dobivanje vin iz prezrelega grozdja
  • Zorenje vin in vloga lesa
  • Mlada zrela in arhivska vina
  • Posebna vina in njihove značilnosti
  • Drugi proizvodi iz grozdja in vina
  • Stranski proizvodi predelave grozdja in vina

2. SENZORIKA VINA (3 ure)

  • Osnove pokušanja vina
  • Napake in bolezni vina
  • Vinska retorika

3. KULINARIKA (3 ure)

  • Sodobni trendi v prehranjevanju
  • Strokovno izrazoslovje

3. KULINARIKA (3 ure)

  • Sodobni trendi v prehra

4. ENOGRAFIJA - SLOVENIJA (6 ur)

  • Spoznavanje vin vinorodnih dežel
  • Pokušnje vin

5. ENOGRAFIJA -  TUJA VINA (2 uri)

  • Vinogradnštvo in vina sveta
  • Pokušnje vin

6. STREŽBA VINA (4 ure)

  • Sommelierski pripomočki
  • Osnove strežbe in načini serviranja

7. ENOGASTRONOMIJA (2 uri)

  • Osnove druženja vina in jedi

8. DOBRE PRAKSE (5 ur)

  • Predstavitev petih eminentnih vinarjev
  • Pokušnje vin

9. DELOVNO KOSILO (4 ure)

  • Pet hodov jedi druženih z vini


 

Nazaj

Mnenja
Dejan Baier, Zavod SloVino

Sommelier ljubitelj je izobraževanje, kjer se združita prijetno okušanje in pridobivanje znanj.

E-Vinske novice

Želite prejemati e-vinske novice? Prijava

"DOBRO VINO IN LEPA ŽENSKA - TO STA DVA NAJLEPŠA STRUPA"