Sommelier ljubitelj

Naziv predmeta in vsebine

1. ZNANJE O GROZDJU IN VINU (3 ure)

  • Sodobno vinogradništvo
  • Sodobni postopki predelave grozdja in nege vina, njihov vpliv na kakovost vina
  • Značilnosti dobivanja suhih vin
  • Dobivanje vin iz prezrelega grozdja
  • Zorenje vin in vloga lesa
  • Mlada zrela in arhivska vina
  • Posebna vina in njihove značilnosti
  • Drugi proizvodi iz grozdja in vina
  • Stranski proizvodi predelave grozdja in vina

2. SENZORIKA VINA (3 ure)

  • Osnove pokušanja vina
  • Napake in bolezni vina
  • Vinska retorika

3. KULINARIKA (3 ure)

  • Sodobni trendi v prehranjevanju
  • Strokovno izrazoslovje

3. KULINARIKA (3 ure)

  • Sodobni trendi v prehra

4. ENOGRAFIJA - SLOVENIJA (6 ur)

  • Spoznavanje vin vinorodnih dežel
  • Pokušnje vin

5. ENOGRAFIJA -  TUJA VINA (2 uri)

  • Vinogradnštvo in vina sveta
  • Pokušnje vin

6. STREŽBA VINA (4 ure)

  • Sommelierski pripomočki
  • Osnove strežbe in načini serviranja

7. ENOGASTRONOMIJA (2 uri)

  • Osnove druženja vina in jedi

8. DOBRE PRAKSE (5 ur)

  • Predstavitev petih eminentnih vinarjev
  • Pokušnje vin

9. DELOVNO KOSILO (4 ure)

  • Pet hodov jedi druženih z vini


 

Nazaj

Mnenja
Janez Verboten, vinski strokovnjak

Ob upoštevanju, da slušatelji poizkusijo 86 različnih domačih in tujih vin, poslušajo 32 ur predavanj in delavnic, se udeležijo sommelierskega delovnega kosila in prejmejo posrebreno sommeliersko insignijo.

E-Vinske novice

Želite prejemati e-vinske novice? Prijava

"Kdor zna uživati ne pije vina, temveč odkriva njegove skrivnosti."